Title Image

Irmen de Vries

Irmen de Vries

  |  

Ik ben Irmen, getrouwd met Sara en samen hebben we twee kinderen, Jildou en Sytze. We wonen in Sintjohannesga, een dorpje in Friesland.

Na het tweede jaar van de opleiding Elektrotechniek besloot ik een andere weg in te slaan. Via een vriendin die als tandartsassistente werkte, kwam ik in aanraking met de tandtechniek. In 1999 ging ik vervolgens van start als tandtechnicus, waarbij ik mij verdiepte in de functieleer (occlusaal kompas) en waarvoor ik in 2007 de Van Hamondprijs won. In de periode die daarop volgde, focuste ik me op porselein en dan vooral gericht op de vormgeving in het anterior werk.

 

In 2014 kwam ik in gesprek met Stephan en Cai bij een cursus van Olivier Brix. Ik wilde graag het lab zien en zo kwam van het één het ander. Het voelde, ten opzichte van mijn eerdere werkplekken, als een totaal andere richting binnen de tandtechniek.

Het uitgangspunt van Kwalident is handmade tandtechniek. Respect voor de natuur en de tijd nemen om de natuur te evenaren.

Dit is het laboratorium waar we streven naar het hoogst haalbare. Maximale kwaliteit is waar ik voor ga; de diversiteit in het werk maakt het leuk.
​Ik volg cursussen en lezingen die mijn kennis verdiepen en verbreden, zoals Eric van der Winden, Olivier Brix, August Bruguera en Sascha Hein.

 

Team