Title Image

eLAB

De tweedaagse eLAB-cursus is een combinatie van theorie en hands-on praktijk en wordt verzorgd door gecertificeerde eLAB trainers, Cai Verweij en Irmen de Vries. De cursus is bedoeld voor ervaren tandtechnici die zich willen ontwikkelen op het gebied van nauwkeurige kleurreproductie van de natuurlijke tanden.

 

Het eLAB-systeem, ontwikkeld door Sascha Hein, maakt kleurreproductie van elke tandkleur mogelijk op basis van een logische, wetenschappelijk verantwoorde procedure. En dat zonder het gebruik van een kleurenring. Met behulp van camera-apparatuur, geschikt voor gebitsfotografie en het polar_eyes-filter, wordt de tandkleur zeer nauwkeurig bepaald en geïmplementeerd met behulp van het eLAB-systeem.

Opzet van de cursus

Voor deze cursus wordt een simulatiemodel met geëxtraheerde elementen gehanteerd als master model. Eén van de twee centrale incisieven is geprepareerd om de kroon op te kunnen maken. Het te kopiëren element meten we op met een spiegelreflexcamera in combinatie met de polar_eyes filter en benodigde software. Vervolgens creëren we een individueel dentine-recept door gebruik te maken van het eLAB-systeem. Wanneer de kroon gereed is, kan de precisie van de kleur in-vitro op het simulatiemodel gecontroleerd worden.

Cursusinhoud

  • Introductie van het CIE l*a*b* kleurensysteem (colour space system)
  • Communicatie op afstand tussen de praktijk en het lab over de kleur
  • Introductie van het eLAB-systeem met Adobe Lightroom® en Keynote®
  • Praktische implementatie m.b.v. een simulatiemodel met geëxtraheerde, natuurlijke tanden

Groepsgrootte en investering

Maximaal 8 deelnemers per groep.

De investering voor deze tweedaagse cursus bedraagt € 1.250,-, exclusief BTW. Dit is inclusief cursus en diner en exclusief eventuele overnachting. Na afronding van de cursus wordt u opgenomen als eLAB member op de website www.emulation.me en wordt u op de hoogte gehouden van alle nieuwe ontwikkelingen.

Meer informatie of aanmelden

Wilt u meer informatie over de cursus eLAB of wilt u zich aanmelden voor de cursus klik dan op onderstaande link.

 

Meer informatie of aanmelden

Andere cursussen