Title Image

 

Informatie voor patienten

Wij zijn een allround tandtechnisch laboratorium en maken in opdracht van tandartsen verschillende werkstukken, zoals facings of bruggen, om het gebit te corrigeren, te ondersteunen of te vervangen.

Heeft u vragen of bent u doorverwezen door uw tandarts? Voor het maken van een afspraak kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 0593 54 20 68. In overleg met u wordt dan een afspraak ingepland.

Kwalident Dental Studio is gevestigd in het pand van Mondzorg Drenthe aan de Eursingerweg 12 in Beilen (Drenthe). U kunt gratis parkeren aan de voorzijde van het gebouw. Kwalident bevindt zich op de eerste verdieping. Na binnenkomst kunt u zich melden bij de receptie van Mondzorg Drenthe. U wordt dan opgehaald door één van onze medewerkers.

 

 

 

Algemeen

Wanneer u een afspraak heeft voor een kleurcheck of bakken aan de stoel dan kunt u gebruik maken van onze wachtruimte terwijl wij aan uw werkstuk werken. In onze wachtruimte is WiFi en een stopcontact voor aansluiting van een laptop aanwezig en er zijn koffie- en theefaciliteiten.

Wanneer u een afspraak rond lunchtijd heeft houdt u er dan rekening mee dat u zelf iets voor de lunch meeneemt. Wij lunchen zelf tussen 12.15 en 13.00 uur. U kunt dan in de wachtkamer van Mondzorg Drenthe terecht of even een blokje omgaan.

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u bent doorverwezen naar Kwalident. Hieronder staat per onderdeel de gang van zaken kort toegelicht.

Kleur bepalen

Bezoek Kwalident: 1 keer
Tijdsduur: ongeveer 10 minuten

Om de juiste kleur van uw tand of kies te bepalen, kijken we met kleurstalen welke kleur het beste past bij uw gebit en gezicht. Hiervoor neemt u plaats in onze stoel op het lab. Vervolgens nemen we ook een aantal foto’s.

Kleurcheck

Bezoek Kwalident: 2 keer
Tijdsduur: ongeveer anderhalf uur

Wanneer het gaat om één of meer voortanden komt u eerst voor een kleurbepaling naar Kwalident. Daarna vindt op een ander moment nog een kleurcheck plaats. De kleurcheck wordt ingepland één of twee dagen voordat uw tandarts het werkstuk in uw mond plaatst. We kijken dan of de kleur goed is. Mochten er dan nog (minimale) aanpassingen nodig zijn, dan kunnen we deze nog doorvoeren. Terwijl we het werkstuk afronden, kunt u bij ons in de wachtruimte plaatsnemen. Meestal maken we ook een aantal foto’s. Eén of twee dagen na de kleurcheck plaatst uw tandarts uw kroon of facing(s) in uw mond.

bakken aan de stoel

Bakken aan de stoel

Tijdsduur: ongeveer een dagdeel

Bezoek Kwalident: 2 keer

Wanneer we facings, kronen of bruggen maken, met name als deze vóór in de mond geplaatst worden, is het belangrijk dat deze passen bij de rest van uw gebit. Het beste en meest natuurlijke resultaat wordt bereikt door ‘aan de stoel te bakken’. Dat betekent dat wij de facing, kroon of brug maken, terwijl u bij ons in de stoel zit. Voorafgaand aan deze behandeling vindt eerst een kleurbepaling plaats. Voordat u bij ons komt voor het bakken aan de stoel, gaat u ’s ochtends eerst naar uw tandarts om de  noodvoorziening los te laten maken. Vervolgens gaat u direct door naar Kwalident Dental Studio. In een aantal sessies van 10-20 minuten werken wij aan de vorm en kleur terwijl u bij ons in de stoel ligt. Op de momenten dat de kroon in de oven wordt gebakken (30 – 45 minuten) kunt u plaatsnemen in onze wachtruimte. Wanneer wij uw werkstuk klaar hebben, neemt u deze zelf mee naar uw tandarts om het diezelfde dag te laten plaatsen.

Digitale Esthetische Analyse / Digital Treatment Planning

Voor een uitgebreide behandeling met meerdere kronen en/of facings komt u bij ons op het laboratorium langs om portretfoto’s te laten maken. We bespreken al uw wensen en technische mogelijkheden om een zo goed mogelijk eindresultaat te behalen.

We kunnen digitaal met de foto’s een nieuwe situatie evalueren en aan de hand van die analyse maken we met was de nieuwe tanden op een gipsmodel. De tandarts kan deze voor de eerste behandeling in de mond passen door gebruik te maken van een maltechniek. Tijdens de ​esthetische analyse kunnen we ook de kleurbepaling meenemen.