Title Image

Informatie voor tandartsen

Kwalident Dental Studio is een allround biomimetisch tandtechnisch laboratorium. In ons werk houden wij de natuur aan als ons voorbeeld en is het imiteren ervan ons doel. Zo maken wij tanden met het meest natuurlijke resultaat die specifiek bij de patiënt passen, zodat uw patiënt tevreden bij u de deur uitgaat.
U kunt bij ons terecht voor onder meer kronen, bruggen en facings. In de samenwerking met tandartsen vinden we goede communicatie, korte lijnen en duidelijke afspraken (en deze ook nakomen) belangrijk.

Innovatie

We investeren in ontwikkeling en verbetering om op die manier kwaliteit te kunnen waarborgen. Zo volgen we cursussen en bijscholing in binnen- en buitenland, zoals bij Sascha Hein, Naoki Hayashi en Christian Coachman. Maar ook werken we mee aan wetenschappelijk onderzoek, onder andere met tandartsen dr. Jappe Buijs en dr. Marco Gresnigt. Verschillende artikelen zijn o.a. gepubliceerd in het Tandtechnisch Magazine, de TP en The European Journal of Esthetic Dentistry.

Het innovatieve karakter van Kwalident komt in onze werkwijze op diverse manieren naar voren.

Digital Treatment Planning (DTP)

Binnen Kwalident Dental Studio werken de medewerkers volgens Digital Treatment Planning. Hiermee kan van tevoren het gewenste resultaat in beeld gebracht worden. Deze methodiek is gebaseerd op Digital Smile Design, zoals onderwezen door Christian Coachman, en is door Kwalident Dental Studio doorontwikkeld voor eigen gebruik en toepassing. De focus ligt hierbij sterker op analyse van het probleem, de communicatie en hoe we de digitale analyse praktisch en voorspelbaar kunnen omzetten naar een wax-up en mock-up.

Lithiumdisilicaat

Sinds 2008 werkt Kwalident Dental Studio met Lithiumdisilicaat in de vorm van perskeramiek, een bijzonder fraai en duurzaam materiaal dat bijzonder is vanwege de combinatie van uitstekende hechtbaarheid in de mond, hoge esthetiek en bijzonder hoge sterkte i.c.m. chipping ongevoeligheid. Ander groot voordeel bij de gebruikte persmethode is de “freedom of design” bij het modelleren, aangezien er bij het ontwerp geen beperking geldt door software en frezen. Kwalident Dental Studio is één van de eerste laboratoria in Nederland die hiermee aan het werk ging. Een van de klinische onderzoeken waar we aan mee hebben gewerkt geeft een survival rate van 99,8% over een periode van 10 jaar! Inmiddels wordt in het laboratorium voor 95% met dit materiaal gewerkt.

Pink Esthetics

Door het gebruik van roze keramiek en/of composiet creëren de tandtechnici van Kwalident Dental Studio op een natuurlijke manier kunstmatig tandvlees, dat nauwelijks van echt te onderscheiden is. Een expertise dat in Nederland nog weinig wordt toegepast. Hiervoor volgde Stephan van der Made in 2012 cursus bij Christian Coachman. Een bijzonder onderdeel van deze techniek is dat we direct in de mond met roze composiet nauwelijks van echt te onderscheiden gingiva defect kunnen herstellen. Inmiddels zijn veel mooie resultaten bereikt met Pink Esthetics.

Samenwerking Tandartsen

Kwalident Dental Studio werkt samen met diverse tandartsen in binnen- en buitenland. Een intensieve werkrelatie onderhouden ​we onder meer met Buijs Tandartsen in Groningen, CBT (Centrum Bijzondere Tandheelkunde) Martini Ziekenhuis in Groningen, MP3 Tandartsen in Apeldoorn, SBT (Kliniek Bijzondere Tandheelkunde) in Amsterdam, MST (Bijzondere Tandheelkunde) Ziekenhuis in Enschede, Bosch en Bode Tandartspraktijk Numansdorp en Icarus Academy Antwerpen.