Title Image

Cursus eLAB voor DAED-leden

  |   Nieuws

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 februari 2019 organiseert tandtechnisch cursuscentrum CUSP, in samenwerking met DAED, de cursus eLAB.

 

Deze tweedaagse cursus is een combinatie van theorie en hands-on praktijk en wordt verzorgd door gecertificeerde eLAB trainers, Cai Verweij en Irmen de Vries. De cursus is bedoeld voor ervaren tandtechnici die zich willen ontwikkelen op het gebied van nauwkeurige kleurreproductie van de natuurlijke tanden.

 

eLAB

Het eLAB-systeem, ontwikkeld door Sascha Hein, maakt kleurreproductie van elke tandkleur mogelijk op basis van een logische, wetenschappelijk verantwoorde procedure en zonder het gebruik van een kleurenring. Met behulp van camera-apparatuur, geschikt voor gebitsfotografie en het polar_eyes-filter, wordt de tandkleur zeer nauwkeurig bepaald en geïmplementeerd met behulp van het eLAB-systeem.

Opzet van de cursus

Voor deze cursus wordt een simulatiemodel met geëxtraheerde elementen gehanteerd als master model. Eén van de twee centrale incisieven is geprepareerd om de kroon op te kunnen maken. Het te kopiëren element meten we op met een spiegelreflexcamera in combinatie met de polar_eyes filter en benodigde software. Vervolgens creëren we een individueel dentine-recept door gebruik te maken van het eLAB- systeem. Wanneer de kroon gereed is, kan de precisie van de kleur in-vitro op het simulatiemodel gecontroleerd worden.

Cursusinhoud


– Introductie van het CIE l*a*b* kleurensysteem (colour space system)
– Communicatie op afstand tussen de praktijk en het lab over de kleur
– Introductie van het eLAB-systeem met Adobe Lightroom® en Keynote®
– Praktische implementatie m.b.v. een simulatiemodel met geëxtraheerde, natuurlijke tanden.

Groepsgrootte


Maximaal 8 deelnemers

Investering

De investering voor deze tweedaagse cursus bedraagt € 1.250,-, exclusief BTW. Dit is inclusief cursus en diner en exclusief eventuele overnachting. Na afronding van de cursus wordt u opgenomen als eLAB member op de website www.emulation.me en wordt u op de hoogte gehouden van alle nieuwe ontwikkelingen.

Meer informatie en/of aanmelden

Wanneer u meer informatie wilt over de cursus of u wilt zich aanmelden, dan kunt u contact opnemen via mailadres cusp@kwalident.nl of via telefoonnummer 06 – 2880 6243.

 

Let op: uitsluitend DAED-leden kunnen zich aanmelden voor deze cursus.